Можем ли да стартираме игра във Facebook без помощта на приложение?

Много хора мислят, че създаването на игра или стартирането на промоция във Facebook е възможно единствено чрез използването на специално приложение.

Това обаче не е така. Вече можете да създадете игра в собствената си страница, без помощта на допълнително приложение. Вие вече можете да:

– събирате участия от публикациите на феновете под пост във Вашата страница
– събирате участия чрез съобщения от Вашите фенове
– използвате харесванията на членовете във Facebook като механизъм за гласуване

Facebook промени правилата за използването на фен страниците, за да забрани на техните администратори да отбелязват хора или да подтикват хората да се отбелязват на снимки, на които не присъстват. Например, даден бизнес може да накара членовете да пишат имената на новия продукт, но те не могат да отбелязват себе си на снимки на този продукт (като начин за участие в игра във Facebook).

С този ъпдейт, бизнесите вече могат да използват „Промотирани Публикации“ или реклами за публикувани публикации. С това Facebook се надява да допринесе за увеличаването на дохода, идващ от рекламата на сайта, по начин по който приложенията не могат да го направят.

Все още не е ясно как това ще се отрази на приложения като Offerpop, Woobox,Google-owned Wildfire и Voitigo. Стартирането на дадена промоция или игра през приложение ще продължи да упражнява контрол върху бранда, въпреки, че данните на члена са добре защитени.

Създаването на игра през личната фен страница е изключително примамливо за компании, които искат да стартират бързи промоции. Публикациите на страницата с промоциите се появяват в Новините на тези, които харесват страницата. Феновете на страницата могат да участват чрез харесвания на съдържание във страницата или чрез коментари под публикациите на страницата. За щастие съществуват множество начини за стартиране на игра във Facebook и хубавото е, че всеки избира този, който най-добре приляга на целите му.

Например 3D Web Design предлага твърди цени за организиране на игри и конкурси чрез разработено от тях приложение и това е доста евтино в дългосрочен план. Други фирми предлагат подобни приложения „под наем“ с цена на ден или на седмица, като това е неособено ефективно, защото за месец или повече игрите във фейсбук организирани по този начин излизат доста скъпи.

Posted in Facebook. Tagged with , , , .