Responsive дизайнът – светлото бъдеще на уеб сайтовете

Responsive (адаптивен) дизайнът е все още ‘пеленаче’ в интернет еволюцията, но се придвижва стремглаво напред, изисквайки все по-голяма нужда от себе си. Ясно е, че адаптивният дизайн го очаква светло бъдеще. Вече се използват голям брой елементи от адаптивния дизайн в уеб приложенията.

Изработканасайт.net забелязва огромна промяна в ситуацията в уеб пространството за последната една година и за това е отговорен responsive дизайнът. С това се промени и начинът на изработка на един уеб сайт. В миналото беше достатъчно да се направят два шаблона, които да стават за мобилни устройства и за компютри. Това обаче днес съвсем не е достатъчно. Според изработканасайт.net, днес дизайнът трябва да се адаптира към даденото устройство, на което трябва да се отвори уеб сайта. За това се празви responsive дизайна, който се адаптира в завизимост от устройството. Изработканасайт.net силно препоръчва този вид дизайн.

Каква е практиката днес във тази връзка? Днес тенденцията е да се прави един изглед, динамичен, според предпочитанията и желанията на потребителя. Този изглед перфектно се адаптира към различните видове устройства. Какво означава това? Това означава, че няма значение от къде отваряте даден сайт, дали на смартфона си или на модерния си телевизор, дизайнът на сайта ще се адаптира независимо от големината на дисплея. Именно в това се корени нуждата от responsive дизайн, който все повече ще се развива с времето, паралелно с множащите се иновативни технлологии.

Posted in Уеб дизайн. Tagged with , , .